You are here

De Vliegende Hollander Greg & Baud 2009

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Vliegende Hollander 2009

Introductie

Een gruwelijke storm...
In 1656 woedt een storm voor de haven van Terneuzen. Kapitein van den Decken, in dienst van de VOC, kan al dagen niet uitvaren. Tot het uiterste getergd door de weersomstandigheden besluit Van den Decken toch uit te varen... Op Paaszondag. Deze Heiligschennis komt hem duur te staan. Terwijl hij de storm trotseert, roept hij uit dat hij de Kaap zal bereiken, al moet hij tot het einde der tijden doorvaren. En die vloek wordt werkelijkheid. De legende van de Vliegende Hollander is geboren.

...en een levensgevaarlijke speurtocht...
Drie jaar later wordt de enige opvarende die kon ontsnappen vanaf het schip tegen zijn wil door de VOC op zoektocht gestuurd naar Van den Decken en de kostbare lading. Roderick van Falck heeft gezworen nooit meer naar zee te gaan, maar ontkomt niet aan de drang van de aandeelhouders. Onder leiding van kapitein Van Kampen en met verschillende passagiers aan boord wordt koers gezet naar Kaap de Goede Hoop. Als het spookschip uiteindelijk in zicht komt, ontbrandt een strijd om de zielen van alle opvarenden, waarin Rook vrijwel alles wat hem lief is, zal verliezen. Kan hij de vloek van de Hollander breken? Of is dit alleen voorbehouden aan Katharina van den Decken, die thuis in Terneuzen de hoogmoed van haar man vervloekte. Zal de legende ooit een einde kennen? Of zullen de Zeven Hoofdzonden, waaraan Van den Decken zijn leidraad ontleent, zegevieren?

...brengen een legende tot leven.
De Vliegende Hollander is terug! Bezoek dit fantastische musicalspektakel in het Zoetermeerse Buytenpark nu gratis!
Stichting theaterorkest.nl heeft de opname verzorgd van de muziek van deze spetterende voorstelling. U hoort dus semi-live muziek bij deze voorstelling!

Opdrachtgever

Stichting Greg & Baud Productions
http://www.greg-baud.nl/
http://www.devliegendehollandermusical.nl/

Foto's

Album

Video's

Uitvoeringen

De Vliegende Hollander is 17 keer te zien, van 11 tot 28 juni, in het Buytenpark Openluchttheater Zoetermeer. Kaarten zijn gratis voor inwoners van Zoetermeer (excl reserveringskosten), via de bovengenoemde websites.