You are here

Persbericht: Theaterorkest.nl met Zpinazie in musical in Stadstheater

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

19 en 20 april: Thoroughly Modern Millie

Zoetermeer, 24 maart 2008 - In de musical "Thoroughly Modern Millie" verruilt Millie Dillmount het kleine stadje Salina (Kansas) voor de grote moderne stad New York. Ze is modern, op zoek naar werk en wanhopig op zoek naar een baas om te... trouwen! Onderweg naar haar doel maakt ze van alles mee en komt de meeste vreemde mensen tegen; van een criminele nepchinees tot de perfecte baas, maar ook een jonge vrijbuiter.

Dit vrolijke verhaal speelt in New York tijdens de 'happy twenties' van de vorige eeuw. De muzikale omlijsting bevat dan ook prachtige voorbeelden van oude stijl jazz met daarin verweven dixielandmuziek.

De musical wordt geproduceerd door Stichting Theaterwerkgroep Zpinazie. Het is onderhand traditie dat ze in april een musical in de Grote Zaal van het Stadstheater ten gehore brengt. Eveneens traditioneel is daarbij de muzikale leiding en begeleiding van Stichting theaterorkest.nl.
Voor de musical Thoroughly Modern Millie heeft theaterorkest.nl speciaal een groep samengesteld van bijna 30 enthousiaste en ambitieuze muzikanten voor de begeleiding van Zpinazie's cast.

Timo Pronk fungeert vanuit theaterorkest.nl als dirigent en muzikaal leider van dit orkest. Een Zoetermeerder die 9 jaar geleden als scholier aan het Erasmus-college al de rol van dirigent van een orkest bij Zpinazie vervulde. En sindsdien doet hij dat met veel enthousiasme en overtuiging, duidelijk zichtbaar op bijgaande foto. En dat slaat over op de muzikanten, die daardoor niet alleen geconcentreerd zijn maar ook veel plezier beleven aan de optredens van Zpinazie en theaterorkest.nl. Hij vervult bij Zpinazie tevens de rol van zangcoach.

Binnen theaterorkest.nl vervult hij als medeoprichter de rol van bestuurslid en projectleider. Alsof dat alles nog niet druk genoeg is, vindt dit plaats naast zijn baan als docent muziek op het Kalsbeek College te Woerden. Hiernaast is hij actief als dirigent van twee zangkoren, en treedt regelmatig zelf op, uiteenlopend van zanger, dwarsfluitist, trombonist, pianist tot slagwerker.

Op zaterdag 19 april vindt de uitvoering plaats in de avond, en op 20 april is er sprake van een matinee. Binnenkort start de verkoop van kaartjes bij de kassa van het Stadstheater € 17,50. In de voorverkoop kost een kaartje € 16,-. Deze kaartjes zijn verkrijgbaar via http://millie.zpinazie.nl/bestel.php.

Stichting theaterorkest.nl heeft als hoofddoel het begeleiden van theaterorganisaties en haar rol in de producties van Zpinazie past daar goed bij. Daarnaast verzorgt ze veel eigen activiteiten, zoals muziektheatervoorstellingen en muzikaal sociale evenementen, die mogelijkheden bieden voor muzikanten om zich te ontplooien in samenspel en anderen te ontmoeten. Theaterorkest.nl is gegroeid tot het grootste flexibel inzetbare musical- en theaterorkest in Zuid-Holland en werkt op projectbasis met ambitieuze muzikanten. Geïnteresseerde muzikanten en theaterorganisaties zijn welkom om contact met theaterorkest.nl op te nemen. Meer informatie over de uiteenlopende activiteiten van theaterorkest.nl is te vinden op www.theaterorkest.nl.