You are here

Persbericht: Stadshart Musicalday 2009

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Cultuur Lokaal 2010

ZATERDAG 13 JUNI A.S. verkeert het Stadshart in musicalsferen. Van 11.00 tot 17.00 uur zal het op een podium op het Stadhuisplein bol staan van muziek, dans en zang.

Stichting theaterorkest.nl presenteert deze dag met een twintigtal ambitieuze muzikanten, een dertigtal zangers en zangeressen, en tientallen dansers en danseressen het grootste musicalevenement in Zoetermeer ooit! Al deze mensen zijn actief in de musicalwereld, zowel als professionals als in het amateur-circuit.

Tijdens de eerste editie van de Musicalday bestaat het grootste deel van het programma uit door het orkest live begeleide musicalsongs, gezongen door diverse daartoe aangetrokken zangers, veelal begeleid door een groepje achtergrondzangeressen. Het CKC verzorgt in het middenprogramma diverse zang- en danspresentaties. Daarnaast verzorgt Greg&Baud Productions highlights van de muscial “De Vliegende Hollander”, dat in juni in het Buytenpark speelt. Theaterwerkgroep Zpinazie presenteert hoogtepunten uit de musical “Rent”, die dit jaar in het Stadstheater was te zien. Samen met Reflectie wordt een deel gebracht van het stuk "De Zolder". De door theaterorkest.nl zelf gebrachte musicalsongs staan onder de regie van theatermaker, acteur, zanger en regisseur Ivo Brandt. Job Bovelander, doorgebroken musicalzanger met fantastische stem en afkomstig uit Zoetermeer, verzorgt de slotact.

Hoofdsponsor van de Musicalday is winkeliersvereniging VP Stadshart Zoetermeer. Verder wordt de Musicalday mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zoetermeer, Fonds 1818,
Bovenwijs grafische vormgeving en A Sound & Light Services.

Meer informatie over het programma en de deelnemers is te vinden op www.musicalday.nl