You are here

Muzikale nieuwjaarsreceptie 2009

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Weekkrant
06-01-2009

ZOETERMEER - vrijdag 2 januari werd de nieuwjaarsreceptie muzikaal in het Stadstheater gevierd. Burgemeester Jan Waaijer maakte de plannen voor komend jaar bekend en de bezoekers werden uitgenodigd op ‘een reis mee over de wereld met Zoetermeers talent’.

De nieuwjaarsreceptie begon traditiegetrouw met een toespraak van Burgemeester Jan Waaijer. Hij blikte terug op het afgelopen jaar en begon dichtbij huis. “Ongeveer 44 uur geleden vierden we nog oud & nieuw en werd voor het eerst in Zoetermeer een Nieuwjaarsduik georganiseerd op de Noord-AA plas. Waar 150 burgers en twee wethouders aan mee deden.”
Daarnaast stond Waaijer ook stil bij twee bijzondere initiatieven waarbij veel inwoners van Zoetermeer nauw bij waren betrokken. “Zo hebben we het 1000-jarig bestaan van Zoetermeer groots gevierd. Ik heb gemerkt dat het vieren van het 1000-jarig bestaan niet alleen het historisch besef, maar ook het wij-gevoel een geweldige impuls heeft gegeven. Dat gevoel moeten we dit jaar verder ontplooien” aldus de Burgemeester.

Als tweede initiatief besprak de Burgemeester het buurtpreventieproject WAS, wat voor Wijk en Agent Samen staat. In dit project zetten wijkbewoners en politie zich gezamenlijk in om problemen in de buurt te voorkomen of op te lossen. “Zoals inbraken en vandalisme maar ook ergernissen als zwerfvuil en geluidsoverlast. Vorig jaar streed WAS met vier andere projecten om de Hein Roethofprijs, die jaarlijks wordt toegekend aan een initiatief dat bijdraagt aan de preventie van criminaliteit. WAS won de prijs helaas niet maar kreeg als genomineerde wel grote waardering en een bedrag van 5.000 euro.”Ook werden de plannen voor komend jaar besproken. Zo blijft veiligheid een belangrijk onderwerp op de agenda. “Zoetermeer is meetbaar veiliger en leefbaarder geworden dan een aantal jaren geleden, maar ik ben ervan overtuigd dat we nog veel beter kunnen en moeten.” Voor 2009 staat ook een langetermijnvisie centraal.

In 2030 ziet de Burgemeester een welvarend, sociaal en vitaal Zoetermeer voor zich, met een kloppend hart. “Zo is de bereikbaarheid van Zoetermeer een onderwerp dat met steeds grotere urgentie onze aandacht vraagt. Datzelfde geldt voor de groenvoorziening in en rond de stad, initiatieven voor de jeugd, sport- en cultuurvoorzieningen en de ontwikkeling van een bruisend Stadshart.”

Daarnaast is de doelstelling voor Zoetermeer om tot de tien meest duurzame gemeenten van Nederland te behoren. “Als gemeente gaven we het goede voorbeeld door bijvoorbeeld over te stappen op schoner vervoer. Ook hebben we afspraken gemaakt over het energiebesparing en milieuvriendelijk bouwen.” Dit jaar wordt door de gemeente om extra aandacht voor het milieu gevraagd. Er vindt 12 januari namelijk het DOEZ-evenement plaats. Met als doel het stimuleren, ontwikkelen en behouden van duurzaam ondernemen in de stad. Als laatste wenste de burgemeester iedereen een gezond, voorspoedig en vooral betrokken 2009 toe. “Laten we er met elkaar weer een heel mooi jaar van maken.”

Toen was het tijd om een wereldreis te maken met muzikale talenten uit eigen stad. Zo nam 18-jarig Zoetermeers talent Job Bovenlander ons mee naar Broadway door een prachtige musical Medley te zingen samen met zijn broer Bas. Het CKC gaf een dansvoorstelling op het nummer “All that Jazz” uit “Chicago”.

En Bart van de Meer, onder andere bekend uit de musical “Kruistocht en Spijkerbroek” zong het nummer “Make them hear you” uit “Ragtime”. Alle acts werden live begeleid door Theaterorkest.nl en de regie was in handen van Greg & Baud. De avond werd voor het eerst gepresenteerd, namelijk door Jo Weerts. Die dit jaar ook de eer heeft gekregen om het Wereld Muziek Concours in Kerkrade te presenteren. Organisator Ellie Meijer zegt: “De Niewjaarsvoorstelling is een traditionele receptie voor het gemeentebestuur. Maar er werden 750 gratis kaarten beschikbaar gesteld voor de inwoners van Zoetermeer. Het is eigenlijk een gezellig avondje uit, er is altijd wel wat lekker te eten en te drinken.”
(Weekkrant)