You are here

Céline Purcell en Hein Gerrits schitteren een hele dag lang

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Postiljon 26 mei 2011
Zaterdag is het musicalday in het stadshart Zoetermeer

Zoetermeer - Musicalsterren Céline Purcell en Hein Gerrits sluiten op de Musicalday georganiseerd door Stichting theaterorkest.nl op 28 mei 2011 af. Die dag staat het gehele Stadshart in het teken van de musical. Door het Stadshart heen zullen diverse optredens plaatsvinden van musicalkoren, musicalzangers en musicaldansers. Een deel wordt live begeleid door een groot orkest. Met podia op het Stadhuisplein en op het Promenadeplein en met activiteiten in de passage en door het Stadshart heen wordt het een groot musicalfeest.

Het slotconcert voor het Zoetermeerse publiek bestaat uit optredens met Céline Purcell, winnaar van 2 John Kraajkamp Musical Awards. Momenteel speelt Céline in de tv-serie Kinderen Geen Bezwaar en de musical Toon. Céline zingt samen met Hein Gerrits, bekend van Op zoek naar Joseph en momenteel spelend in de musical Dr. Dolittle. Het slotconcert wordt begeleid door een orkestbezetting van theatorkest.nl, de organisator van de Musicalday. Het orkest staat onder leiding van Timo Pronk en bevat talentvolle amateurmuzikanten uit Zoetermeer en omgeving, waaronder bestuursleden Pieter Janssens en Jeanine Bosch-Venema.

Ditmaal heeft theaterorkest.nl weer diverse theatermakers bereid gevonden een bijdrage aan de Musicalday te leveren. Emile Chappin zal een aantal koren begeleiden. Musical- en Popkoor Delft zingt musicalmuziek uit de voorstelling Horror die in voorbereiding is, onder leiding van dirigente Félice van der Sande. Het koor the S(w)inging Company zingt onder leiding van dirigent en pianist Miroslav Dimitrov uit hun voorjaarsconcert Springtime dat in mei in het CKC stond, onder begeleiding van een bandbezetting van theaterorkest.nl. Ook zal de recentelijk opgerichte Musical- en theater zanggroep Prestige onder de bezielende leiding van Richard Fitzhugh hun medewerking verlenen. Hakuna Matata met het orkest liedjes uit Jungle Book. Ook zal de Randstad Brass Adventure hun opwachting maken en door het Stadshart heen u van musicalmuziek laten genieten. Waanzin Theaterproducties en Greg & Baud zullen presentaties geven uit hun lopende musicalprojecten.

Een nieuw onderdeel is de Musicalday Talentshow, waarin getalenteerde zangers en zangeressen na een tiental workshops een spetterende musicalpresentatie zullen opvoeren. De talenten zijn in die workshop gecoacht in zang door Debora Berghuijs, in dans door Charida Jonkhart in drama/regie door Wouter Braaf. De talenten zullen ook met orkest zingen en dansen in het slotconcert.

De presentatie op de podia is in handen van Rob Eichholtz en Ron Verhaak. Daarnaast zal Radio West zal tussen 12 en 2 uur live verslag doen van het evenement vanaf het marktplein. Een mix van korte optredens zal daar live voor de radio worden gebracht. Meer informatie over het programma, inclusief video-impressies van de deelnemers en de talenten staat op de website www.musicalday.nl.