You are here

Persbericht: Theateorkest.nl als spil van het Stadstheater

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Zoetermeer, 12 april 2009. - Komend weekend (17 t/m 19 april 2009) functioneert theaterorkest.nl als spil van het Zoetermeerse Stadstheater. Theaterorkest.nl stelt voor amateur theater- en musical- gezelschappen een begeleidingsorkest samen. Dit weekend heeft theaterorkest.nl tegelijkertijd twee orkesten actief ter begeleiding van zowel muziektheater als een musical.

Het theaterstuk betreft de dramacal De Zolder, een samenwerking met theatergezelschap Reflectie. Voor dit muziektheater verzorgt theaterorkest.nl niet alleen de muzikale begeleiding. Emile Chappin van theaterorkest.nl heeft ook de muziek voor deze dramacal geschreven.

De musical betreft Rent, uitgevoerd door de Stichting theaterwerkgroep Zpinazie, begeleidt door een orkest van theaterorkest.nl onder leiding van Timo Pronk.

De Zolder
Op een zolder in een ouwe doos liggen plaatjes van verloren momenten. Ze weerspiegelen voorbije tijden die hun sporen hebben nagelaten. Christina en Martin zijn getekend door deze sporen. Samen hebben ze stormen doorstaan. Ondanks harde rukwinden hebben ze elkaars handen niet losgelaten. Als Christina de doos met foto's herontdekt, gaan echter bij Martin oude littekens open. Staat onverwerkt leed hun toekomst in de weg? Middels flashbacks wordt u meegenomen in een herkenbaar verwerkingsproces van verschillende emoties. Laat u meevoeren in dit gevoelige verhaal waarin de spiegel van Reflectie ook dit keer niet ontbreekt.

De Zolder speelt in de kleine zaal van het Stadstheater op vrijdag 17 en zaterdag 18 april.

De teksten zijn van Jojanneke Buschgens van Reflectie en zoals reeds gemeld is de muziek geschreven door Emile Chappin van theaterorkest.nl. Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Bovenwijs.

Rent

Rent is een Amerikaanse rockmusical, gecreëerd door Jonathan Larson. Het is gebaseerd op de opera La bohème van Giacomo Puccini en de première was op 13 februari 1996 in New York City.
Rent was een van de eerste musicals waar homoseksuele, biseksuele, lesbische en transeksuele personages in voorkomen. De musical stond ook revolutioneel voor controversiële onderwerpen in stukken.

De musical volgt, gedurende een jaar lang, het leven van acht vrienden die in New York wonen. De mensen moeten hier zien te overleven, terwijl ze worstelen met relaties, liefde, het verlies, creativiteit en AIDS. De hoofdpersonen:
Mark Cohen, een man die documentaires maakt. Mimi Marquez, een stripper en tevens een heroïneverslaafde. Ze is verliefd op Roger. Roger Davis, een muzikant die net een heroïneverslaving achter de rug heeft. Hij is de husigenoot van Mark. Angel Dumott Schunard, een travestiet en muzikant. Angel heeft een relatie met Tom. Joanne Jefferson, een lesbische, serieuze advocate. Ze heeft een relatie met Maureen. Tom Collins, een homoseksuele leraar in de hedendaagse filosofie. Hij is een anarchist en heeft een relatie met Angel. Maureen Johnson, een biseksuele artieste die een relatie heeft met Joanne. Mark is haar ex-vriend. Benjamin "Benny" Coffin III, de huisbaas van Mark, Roger en Mimi. Bij elkaar voldoende om een boeiende voorstelling te garanderen.

Rent speelt in de grote zaal van het Stadstheater op zaterdag 18 en zondag 19 april.

Kaartverkoop
Voor beide voorstellingen zijn de kaartjes verkrijgbaar bij de kassa van het Stadstheater.
De prijs voor een toegangskaartje voor De Zolder bedraagt € 8,50.
De prijs voor een toegangskaartje voor Rent bedraagt € 17,50.

Voor meer informatie
Meer informatie over de genoemde theater- en musical gezelschappen alsmede de sponsor van De Zolder zie: www.reflectie-zoetermeer.nl; www.bovenwijs.nl; www.zpinazie.com en www.theaterorkest.nl.

Theaterorkest.nl toont met deze uitvoeringen de grote verscheidenheid in stijlen waartoe ze in staat is.
Theaterorkest.nl blikt alvast vooruit naar de MusicalDay2009, dat plaats vindt op 13 juni op het Stadhuisplein te Zoetermeer. De gehele dag zal in het teken staan van musicals. De hoofdsponsor van dit evenement is de Winkeliersvereniging Stadshart.