You are here

Persbericht: Hebbes: Een muzikaal blijspel van Reflectie en theaterorkest.nl op 11 en 12 april

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Zoetermeer, 7 april 2008 - Twee Zoetermeerse theater gerelateerde gezelschappen hebben elkaar gevonden elkaar gevonden in het muzikaal blijspel Hebbes. Het gaat hierbij om Theatergezelschap Reflectie en de Stichting theaterorkest.nl.
De beide organisaties zijn overigens geen onbekenden van elkaar. Eerder was er al samenwerking bij Poeh Poeh Oh Ja in 2000 en Déjàvu in 2005. De samenwerking is zo vruchtbaar gebleken dat in 2008 een samenwerkingsovereenkomst is gesloten om in de toekomst meer producties te gaan uitvoeren. Voor dit jaar is dit het muzikaal blijspel ‘Hebbes’.

Het blijspel verhaalt over een ouderwetse, rechtlijnige, geremde en verzuurde man die door omstandigheden moet samenleven met zijn opstandige dochter. Het idee dat vrouwen voor het huishouden moeten zorgen is hem niet vreemd. Zijn dochter weet niet beter dan dat er een huishoudster is aanwezig voor alles. Wanneer zij dus de huishouding noodgedwongen op zich neemt, gaat er van alles mis. Zeker als ze ook nog een geheim moet onthullen en daarvoor het juiste tijdstip moet zien te vinden. Het juiste tijdstip is echter nooit te vinden!

Albert en Jojanneke Buschgens hebben de verhaallijn voor het blijspel geschreven. Het idee ontstond om er een muzikale omlijsting bij te maken. Jurian Mulder heeft daarvoor de muziek geschreven. Voor de verdere uitwerking was een samenwerking met theaterorkest.nl een logische oplossing. De voorzitter van dit orkest, Emile Chappin, heeft de orkestratie voor zijn rekening genomen. Hiermee was de samenwerking een feit.

De voorstellingen vinden plaats in de kleine zaal van het Stadstheater op 11 en 12 april 2008. De aanvang is om 20:30 uur op beide dagen. Een toegangsbewijs voor deze voorstelling kost € 8,50. De toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Stadstheater.

Deze voorstellingen worden gesponsord door Bovenwijs grafische vormgeving, Invite audio visuele producties en Redline fotografie.