You are here

Persbericht: Theaterorkest.nl en Reflectie in zee in muziektheater 'Hebbes!'

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Zoetermeer, 15 januari 2008 - Vandaag zetten Theatergezelschap Reflectie en Stichting theaterorkest.nl de handtekening om gezamenlijk de voorstellingen 'Hebbes!' te produceren. Een unieke samenwerking tussen muzikanten en spelers heeft ditmaal geresulteerd in een vrolijk, weerspiegelend blijspel van ouderwetse klasse, verrijkt door het gebruik van muziek: instrumentaal en gezongen. Eerdere samenwerkingsverbanden tussen deze twee organisaties hebben o.a. geleid tot de succesvolle show Déjà vu. De intensiviteit van deze samenwerking blijkt wel uit het feit dat de muziek deels is geschreven door Reflectie, in naam van Jurian Mulder en deels door Emile Chappin van theaterorkest.nl.

Theaterorkest.nl verzorgt in haar activiteiten de muzikale begeleiding van theaterproducties. Hoe ver dat kan gaan, blijkt wel uit deze samenwerking. Naast het adviseren op het gebied van muzikale samenstelling, repertoirekeuze en theatertechniek verzorgt ze ook de muzikale leiding. Voor dit project wordt muziek speciaal gecomponeerd en gearrangeerd, dat alles in stijl en passend bij de keuzes voor theaterzaal, samenstelling van orkest en techniek. Iets dat in de wereld van amateurtheater nauwelijks wordt vertoond.

'Hebbes' is een stuk waarin Roderick, een ouderwetse, verzuurde man van stand die op moeizame wijze samenwoont met zijn dochter Ellen. Mede door de gespannen verhouding loopt de nerveuze dochter met een groot geheim rond, hopend en wachtend op een geschikt moment. Haar vriendje, Bob, komt op een heel curieuze wijze te hulp. Juist op dat ongelukkige moment staat de bemoeizieke zus van Roderick met haar koffers voor de deur. Roderick zit flink met haar in zijn maag, omdat hij ook wel ziet dat ze niet snel zal vertrekken. Middels toneel en muziek voltrekt dit verhaal zich in de voorstellingen van 11 en 12 april 2008 van 'Hebbes' om 20.30 in het Stadstheater te Zoetermeer.

'Hebbes' is niet het einde van de vruchtbare samenwerking. Plannen worden momenteel uitgewerkt voor nog grotere producties waarin muziek, zang en toneel zich verder verenigen op innovatieve wijze.