You are here

Persbericht Aida 2012

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Aïda

Streekblad 29 februari 2012

ZOETERMEER -

“Vanavond wordt een rommelige avond, denk ik”, spreekt regisseuse Jessica Fuchs de cast aan begin van de repetitie toe. Het is de eerste volledige doorloop in kostuum en met rekwisieten en dat maakt deze repetitie net iets moeilijker en chaotischer dan anders. Maar, nu het eindresultaat steeds meer vorm krijgt, genieten de spelers van Waanzin met volle teugen.

Bovenlijf
Zoals voorspeld, is het deze avond een gezellige drukte. Hier en daar steekt nog een veiligheidsspeld uit, er wordt nog weleens een zin voorgefluisterd en een slaaf wacht gewillig tot een verlate soldaat – ‘Ohja!’ – haar gevangen komt nemen. Alle nieuwe verkleedpartijen leiden tot de nodige hilariteit: “Radames, ik ben er klaar voor”, roept Lisanne Teunissen van Manen (Amneris) wanneer ze opkomt. Om vervolgens in lachen uit te barsten wanneer haar jurk afzakt. Peter van Valderen (Radames) moet nog even wennen aan zijn ontbloot bovenlijf. Zodra hij op de grond gaat liggen, veert hij met een schreeuw weer overeind. Toch wel koud, zo’n betonnen vloer.

Orkest
Maar een maand voor de uitvoering staat Aïda al als een huis in wording. Uiteraard moeten er nog wat puntjes op de ‘i’ worden gezet, maar de prachtige stemmen, strakke choreografieën en talentvolle acteurs, die zijn er allang. Thamara Toet weet als Aïda direct indruk te maken; ze zingt en acteert prachtig. Ook de andere hoofdrolspelers en het grote ensemble laten zien dat ze zo goed als klaar zijn voor de uitvoering in maart.

Enthousiast
“Ik ben echt heel blij”, oordeelt regisseuse Jessica enthousiast. “Het ziet er allemaal mooi uit en het is nog niet eens klaar.” Een belangrijke toevoeging die de voorstelling straks nog mooier moet maken, is de livemuziek van www.theaterorkest.nl. “Het is een orkest van een man of achttien. Aanstaande zaterdag gaan we er voor het eerst met zijn allen naartoe. Heel erg gaaf!”, vertelt Thamara (Aïda). De repetitie wordt, zoals hij was begonnen, afgesloten met een praatje van de regisseuse. Ietwat verbaasd maar bovenal blij sluit ze af: “Ik ben eigenlijk wel heel erg tevreden met hoe het ging!” En dat is een fantastische conclusie want het is bepaald geen eenvoudige opgave een klassieker als Aïda te vertolken.

foto: Britta Ruijters