You are here

Musicalday 2013 Zoetermeer

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Musicalday

Zoetermeer Actief!

Woensdag 22 mei 2013

Musicalday in Stadshart

Op zaterdag 25 mei vindt de 3e editie van de Stadshart MusicalDay plaats. Die dag staat het gehele Stadshart in het teken van zang, dans, muziek en theater. Tussen 11.00 en 16.30 uur vinden op verschillende locaties in het Stadshart diverse optredens plaats, zoals op het Stadhuisplein, waar de gehele dag een live programma gebracht wordt. Maar ook op het Promenadeplein, in de Passage en in de Burg. Van Leeuwenpassage wordt gezongen en geacteerd.

Een groot deel van de optredens wordt live begeleid door orkestbezettingen van theaterorkest.nl. Al met al wordt het één groot musicalfeest!

Randstad Adventure Brass Foto Tjapko de Heus

Dit jaar heeft theaterorkest.nl, de organisator van de MusicalDay, wederom diverse theatermakers bereid gevonden een bijdrage aan de MusicalDay te leveren. Boss Musical en Waanzin Theaterproducties zullen onder begeleiding van een bandbezetting van theaterorkest.nl optreden. Voorts geven Musical- en Popkoor Delft (winnaar Korenslag 2012), Musicalkoor Zoetermeer en the S(w)inging Company acte de présence.

Het Koorenhuis zingt uit de musical ‘Peace of Me’, een musical die in voorbereiding is en gemaakt en opgevoerd wordt door jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud.

De dames van Vocal5 van het Zoetermeerse CKC hopen te entertainen met hun musicalsongs. Het Orkest Collectief verzorgt een concert met vocalisten Peter Rijnbeek en Wendy Chouinard. Ook zal de recentelijk opgerichte Musical- en theater zanggroep Inspirited haar medewerking verlenen, evenals de jeugdige spelers van het Rijswijks Jeugdtheater en de dansers van FanWork. Storytellers speelt stukken uit onder meer A Chorus Line, de productie die ditzelfde weekend in de theaterzaal van het CKC te zien zal zijn. Hakuna Matata, de jeugdafdeling van Waanzin, brengt liedjes uit Jungle Book. Randstad Brass Adventure zal op diverse locaties in het Stadshart een speciale musicalselectie ten gehore brengen.

Zoals gebruikelijk wordt ook deze editie van de MusicalDay afgesloten met Zoetermeers talent. Het slotconcert om 16.00 uur op het Stadhuisplein wordt verzorgd door Milan van Weelden, Nathan van der Horst en theaterorkest.nl.

Milan van Weelden speelt momenteel Kapitein Haak in 'Peter Pan, the World Arena Tour'. Hij was onlangs nog te zien in The Passion en heeft al een John Kraaijkamp Musical Award op zijn naam staan.

Nathan van der Horst, aanstormend talent en eveneens uit Zoetermeer, speelde al in de musical Dik Trom.

Het slotconcert wordt begeleid door een orkestbezetting van theatorkest.nl.

De presentatie van het programma deze dag is in handen van Ron Verhaak en Wouter Braaf.

Meer informatie over het programma, de deelnemers en de talenten staat op de website www.musicalday.nl.