You are here

Jeugdtheater bewijst faam met Fame

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Fame

De Weekkrant

7 februari 2014

Na Ja Zuster, Nee Zuster, AIDA, Wat Zien Ik!? en Grease brengt de jongerengroep NuRT van het Rijswijks Jeugdtheater dit seizoen Fame. Deze swingende musical met live muziek, over een groep jongeren die koste wat het kost hun doel wil bereiken, mag u absoluut niet missen. Fame belooft een musical van hoog niveau te worden.
De Rijswijkse cast van Fame van het Rijswijks Jeugdtheater staat voor een kwalitatief hoogstaande vertoling van de musical Fame.
De Rijswijkse cast van Fame van het
Rijswijks Jeugdtheater staat voor een
kwalitatief hoogstaande vertoling van de
musical Fame.
Foto: PR
De familievoorstelling (vanaf 10 jaar) in de grote zaal van de Rijswijkse Schouwburg staat onder regie van Neil van der Beek. Timo Pronk en Mitchell Amsterdam doen de begeleiding van zang en dans. Timo Pronk is orkestleider. De voorstellingen zijn op zaterdag 8 februari om 20.00 uur en zondag 9 en 16 februari, voor de twee voorstellingen is de aanvang om 14.00 uur. De entreeprijs is 17,50 euro en voor kids tot 12 jaar 15 euro. De toegangsprijs is inclusief garderobe en een consumptie (geen kortingspassen). Reserveer via tel. 070-3360336 of via www.rijswijkseschouwburg.nl.
De rolprent (met acteurs wier naam nimmer beklijfde) oogstte gemengde reacties, van negatief tot positief. De musical daarentegen kreeg over het algemeen aanzienlijk meer bijval. En ook dát stimuleerde de jongeren van het Rijswijks Jeugdtheater (RJT) tot volle inzet bij het instuderen van deze muziekshow. Ze brachten overigens al eerder Grease op de planken.
Fame vertelt over de belevenissen van een groep studenten aan de New Yorkse High School of Performing Arts. De musical bevat bekende songs, zoals I’m gonna live forever, Out there on my own, High Fidelity, Bring on tomorrow en I still believe in me, die in de Rijswijkse schouwburg hartverwarmend worden gebracht met een live orkest.
Het publiek wordt meegenomen in de dromen, teleurstellingen en de zoektocht naar succes van de jongelui, vanaf het moment van hun auditie tot aan hun eindexamen. Ze hopen allemaal op een toekomst als succesvol acteur, zanger, danser of muzikant. De vele ups en downs - ook in de liefde - maken het voor de leerlingen soms moeilijk, tevens vanwege de verschillen in hun karakter. Waardoor op het podium naast hun twijfels ook hun doorzettingsvermogen wordt geëtaleerd.
Fame is een voorstelling voor jong en oud. Vooral voor hen, die van theater houden en/of ooit ook droomden van een plek in de spotlights. De musicalversie werd al in 1971 opgevoerd, het celluloid ontstond pas in 1978. Een jaar na overigens Saturday Night Fever, met beroemde disconummers van de Bee Gees en een hoofdrol van John Travolta.