You are here

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer? Waanzin

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Hamelen 2010

Introductie

Het sprookje begint ergens in de middeleeuwen als er in Hamelen van uit het niets een miljoen ratten opduiken. De enige man die Hamelen kan redden is de rattenvanger, maar in ruil voor zijn dienst ontvangt hij geen geld van de gierige burgemeester en de rattenvanger neemt voor straf alle kinderen van Hamelen mee. De musical begint bij een volwassen Lidwien(tje) Walg die haar dochter voorleest uit sprookjesboek over Hamelen. Halverwege stopt zij, overmand door emoties en herinneringen die terug komen. Haar dochter haalt haar over het verhaal af te maken en langzaam komen figuren uit haar herinnering tot leven: prinsen, prinsessen, vliegende vloerkleden, de ijsheks en een boze dwerg nemen Lidwientje mee in een fantasiewereld. De musical eindigt als Lidwien met een klap het boek sluit.

Opdrachtgever

Waanzin
http://www.waanzintheaterproducties.nl/

Foto's

Album

Video

Uitvoeringen

Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen meneer? speelt zaterdag 20 en zondag 21 maart in de Grote Zaal van het Stadstheater in Zoetermeer. Kaarten kosten in de voorverkoop € 17,50 (via penningmeester@waanzintheaterproducties.nl), aan de kassa € 18,50.