You are here

Footloose door Waanzin Producties

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

www.musicalsites.nl

Zaterdag 6 april 2013

Waanzin Theaterproducties uit Zoetermeer speelt dit weekend de swingende voorstelling Footloose in het Stadstheater.

Wij waren bij de generale repetitie van deze musical aanwezig. In een lege zaal werd voor het eerst in het theater deze productie gespeeld voor vandaag dan werkelijk de première was.

Footloose gaat over Ren die met zijn moeder verhuisd van het grote moderne Chicago naar het plattelandsstadje Beaumont verhuist. In Beaumont wordt de scepter gezwaaid door de strenge dominee Moore die gesteund door zijn vrouw Viv en dochter Ariel het gehele dorp in zijn ban heeft. Tot grote frustratie van Ren mag in het dorp geen moderne muziek worden afgespeeld en niet worden gedanst. Alles wat zondig is, zoals drank, dansen en drugs, is verboden! Ren heeft moeite zich hier aan aan te passen en gaat de strijd aan met dominee Moore, gesteund door zijn nieuwe vrienden op school. In een poging toenadering te zoeken tot Ren, neemt Ariel hem mee naar een locatie onder een brug. Als Ren Ariel wat beter leert kennen wordt alles duidelijk en sterkt hem dat in zijn strijd tegen het uitgaansverbod. Ren doet zijn uiterste best om de gemeenteraad te overtuigen van het vrije gevoel dat dansen kan geven, maar tevergeefs: de raad stemt tegen. Ren gaat de dominee bezoeken in de kerk om hem te feliciteren met zijn overwinning. Ren weet een gevoelige snaar te raken en opeens realiseert de dominee dat Ren een punt heeft.

Deze voorstelling speelt morgen nog in het Stadstheater in Zoetermeer. Meer informatie over Waanzin Producties vind je op www.waanzintheaterproducties.nl

Cast:
Ren - Maarten van Dinther
Ariel - Caroline Das
Shaw - Paul van Wissen
Viv - Anneke van der Spruit
Willard - Ties Brunt
Rusty - Mavis de Zeeuw
Wendy-Jo - Celine Rietmeyer
Urleen - Thamara Toet