You are here

Fame NuRT

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Fame

Ypenburgsche Courant

februari 2014

Over smaak valt (niet) te twisten. Op welk gebied dan ook. Eten, drinken, maar ook cultuur en theater. Neem nu bijvoorbeeld Fame. En dan de film, die in 1980 in de bioscopen werd gelanceerd. Pas later kwamen een televisieserie en een musical. Anders dan bij om maar wat te noemen Grease, ook een op muziek, zang en dans gebaseerd verhaal. De musicalversie werd al in 1971 opgevoerd, het celluloid ontstond pas in 1978. Een jaar na overigens Saturday Night Fever, met beroemde disconummers van de Bee Gees en een hoofdrol van John Travolta. Wie kent zijn naam niet? Hij schitterde ook op het doek in Grease, met de ook nog immer ‘voortlevende’, eens betoverende maar nog immer beeldschone Olivia Newton-John.

Maar dan naar Fame en terug naar de smaak. De rolprent (met acteurs wier naam nimmer beklijfde) oogstte gemengde reacties, van negatief tot positief. De musical daarentegen kreeg over het algemeen aanzienlijk meer bijval. En ook dát stimuleerde de jongeren van het Rijswijks Jeugdtheater (RJT) tot volle inzet bij het instuderen van deze muziekshow. Ze brachten overigens al eerder Grease op de planken.
Fame vertelt over de belevenissen van een groep studenten aan de New Yorkse High School of Performing Arts. Het publiek wordt meegenomen in de dromen, teleurstellingen en de zoektocht naar succes van de jongelui, vanaf het moment van hun auditie tot aan hun eindexamen. Ze hopen allemaal op een toekomst als succesvol acteur, zanger, danser of muzikant. De vele ups en downs - ook in de liefde - maken het voor de leerlingen soms moeilijk, tevens vanwege de verschillen in hun karakter. Waardoor op het podium naast hun twijfels ook hun doorzettingsvermogen wordt geëtaleerd.
Fame bevat bekende songs, zoals I’m gonna live forever, Out there on my own, High Fidelity, Bring on tomorrow en I still believe in me, die hartverwarmend worden ‘gebracht’, met een live orkest!!
Het is een voorstelling voor jong en oud. Vooral voor hen, die van theater houden en/of ooit ook droomden van een plek in de spotlights. Neil van der Beek tekende voor de regie, orkestleider Timo Pronk verzorgde de zangrepetities en Mitchell Amsterdam was verantwoordelijk voor het dansen.
Het RJT speelt Fame drie keer: op zaterdag 8 (20.00 uur) en de zondagen 9 en 16 februari (beide om 14.00 uur). Entree is € 17,50 en voor jongeren tot twaalf jaar € 15,00, drankje en garderobe inbegrepen.

Meer RJT?

Al sinds 1974 een jeugdtheater met circa 200 enthousiaste spelers tussen de 8 en 23 jaar.
Het RJT bestaat uit drie opleidingsgroepen, twee musicalgroepen en een jongerengroep, genaamd NuRT. Al deze groepen staan onder leiding van professionele docenten op het gebied van toneel, zang en dans.
Tijdens de driejarige opleiding krijg je wekelijks les in drama, zang en dans. Na deze opleiding kun je uitgenodigd worden voor een van de musicalgroepen. Hier mag je tot je 18e jaar blijven. Daarna is het mogelijk door te stromen naar de jongerengroep waar je tot je 23e jaar kunt blijven. Meer informatie: www.rijswijksjeugdtheater.nl