You are here

Anatevka Zpinazie 2005

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Anatevka 2005

Introductie

Anatevka is het verhaal van de arme melkboer Tevye, dat zich afspeelt aan begin van de vorige in het Tsaristische Rusland. Tevye woont met zijn vrouw Golde en hun vijf dochters in de joodse gemeenschap van het dorpje Anatevka. Zijn drie oudste dochters hebben de huwbare leeftijd bereikt. Het liefst ziet hij hen trouwen met geleerde mannen, die net als hij de liefde voor bijbelstudie koesteren, maar al snel blijkt dit ijdele hoop. Tot Tevye's grote verdriet dienen zich keer op keer kandidaat schoonzonen aan, waarmee hij zich moeilijk kan verenigen. Gedwongen door de omstandigheden en uit liefde voor zijn dochters moet Tevye steeds vaker concessies doen aan de voor hem zo dierbare tradities.

Opdrachtgever

Stichting Theatergezelschap Zpinazie
http://www.zpinazie.com

Foto's

Foto's van deze productie staan hier.

Uitvoeringen

De voorstellingen van Anatevka waren op zaterdag 16 april (aanvang 20:15) en zondag 17 april (aanvang 14:00) in de Grote Zaal van het Stadstheater Zoetermeer.