You are here

Aida 2012

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/chappin/public_html/theaterorkest2015/includes/menu.inc).

Aida 2012

Introductie

Deze bekende musical van Elton John en Tim Rice, vertelt het verhaal van de Nubische prinses Aida die gevangen wordt genomen en als slavin naar Egypte wordt gevoerd. Daar wordt zij door de Egyptische kapitein Radames als geschenk gegeven aan Amneris, de dochter van de Farao en de verloofde van Radames. De Nubibier in het slavenkamp zien de komst van Aida als een geschenk van de goden en willen dat zij hun leider wordt. Maar het lot is onvoorspelbaar. Aida en Radames worden verliefd, een onmogelijke liefde met een gruwelijk einde.

Aida is een musical geschreven door Elton John en Tim Rice, geinspireerd op het verhaal van de gelijknamige opera van Giuseppe Verdi op een libretto van Antonio Ghislanzoni. Van oktober 2001 tot en met augustus 2003 speelde deze musical, een verhaal van Linda Wolverton, Roberts Folls, David Henry Wang in de Nederlandse vertaling van Martine Bijl, in het Fortis Circustheater in Scheveningen. De musical is in totaal 648 keer gespeeld en heeft ruim 1,2 miljoen bezoekers getrokken.

Opdrachtgever

Waanzin Theaterproducties

Uitvoeringen

Zaterdag 24 maart 2012
Zondag 25 maart 2012

Reserveren

Reserveren via www.stadstheater.nl

Foto's

Aida 2012

Video